Contacteer ons

Nieuws

‘Rode Duivel’ maakt korte metten met Antwerpse IJzerlaanbrug

Geschreven op 07/06/2017

Hens nv sloopte in het laatste, lange weekend van april in opdracht van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) met veel en zwaar sloopmaterieel in korte tijd de oude IJzerlaanbrug in Antwerpen.

Lees hier het volledige verslag (Bouwkroniek)

Oude IJzerlaanbrug tussen Antwerpen en Merksem wordt afgebroken

Geschreven op 02/05/2017

De brug over het Albertkanaal is na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Ze is nu te laag en te smal voor de scheepvaart.

Bekijk hier het verslag uit het VRT journaal.

Videomontage van de afbraakwerken:

Nieuwe werven in het Antwerpse opgestart

Geschreven op 11/10/2016

De projecten Ijzerlaan te Antwerpen en Schijnpoort te Antwerpen werden onlangs aangevat.

Hens nv heeft het genoegen zijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van deze 2 projecten die het zicht van Antwerpen zullen veranderen. Hens heeft de nodige know-how en ervaring in huis om deze projecten tot een goed einde te brengen.

Woonpunt Mechelen - afbraak Wijkzaal

Geschreven op 15/04/2016

De vernieuwing van de Woonpunt Mechelen-blokken in de Mahatma Gandhistraat is zopas een nieuwe fase ingegaan. Aannemer Hens is gestart met de afbraak van appartementsgebouw 27-33 en de feestzaal.

De gebouwen worden afgebroken, omdat er plaats moet komen voor de doortrekking van de Ivo Cornelisstraat. De afbraakwerken zijn noodzakelijk om de nieuwe complexen aan te sluiten op de nieuwe nutsleidingen en om in een volgende fase de doortrekking te realiseren van de Ivo Cornelisstraat naar de huidige ventweg. De doortrekking is ook nodig omdat de Mahatma Gandhistraat in haar huidige vorm verdwijnt.

Hens schaft zich een 200+ ton demolition monster aan

Geschreven op 14/10/2015

In het kader van de grote en langdurige werken aan de Antwerpse Scheldekaaien heeft Hens zich een reusachtige rupskraan aangeschaft. De Hitachi ‘EX1200xxl super’ is uniek in zijn soort, deze werd uitgebouwd en weegt tot 220t. Door zijn gigantisch gewicht en zijn imposante afmetingen, is deze kraan ideaal geschikt voor grote en specifieke afbraakwerken en voor grondverzet op grote schaal. Hens kocht ook een reeks bijhorende attributen aan, zoals een schaar die alleen al 18t in de weegschaal legt.

Wommelgem - 'Onsloopbare' bunker geeft zich gewonnen

Geschreven op 18/09/2015

Vierde keer, goede keer. De 'onsloopbare' bunker in de Corluystraat is dan toch gekraakt. Na meerdere mislukte afbraakpogingen, beet de firma Hens zich vast in de ‘onsloopbare’ Duitse bunker in Wommelgem. Artikel GvA.

Aanleg verbeterde ontsluiting Ooievaarsnest van start

Geschreven op 13/09/2015

Hens is in opdracht van Waterwegen en Zeekanaal gestart met de aanleg van een nieuw op- en afrittencomplex en rotonde thv. het viaduct over de A12 tussen Ruisbroek (Puurs) en Willebroek. Hierna de link naar het artikel over de aftrap en het doel van de werken: meer info.

Hands up voor Hens

Geschreven op 12/05/2015

Antwerpen mag dan wel de thuishaven zijn van Hens nv, de vrachtwagens van dit uit de kluiten gewassen familiebedrijf kleuren heel België wit en geel. Hoog tijd dus voor een ontmoeting met Stijn Hens algemeen directeur van Hens nv. Zeker nu het bedrijf geïnvesteerd heeft in hydraulische graafmachines (CAT 374D, 336EL Hybrid, 329EL, 324EL), een schranklader 226B3, een CS44 wals, 3 dumpers 730C en 5 740B. Dit alles in het kader van de aanleg van de 4de sluis van Lanaye.
Media: artikel CAT magazine (PDF).

Investeringen in milieubewust en duurzaam materieel

Geschreven op 28/01/2015

Hens blijft voortdurend investeren in zijn modern machinepark. We houden daarbij rekening met veiligheid en milieu. In het kader daarvan investeerden we in een Caterpilar 336E hybride graafmachine. Deze hydraulische graafmachine is een hybride machine die door het zwenken zijn kinetische energie opslaat in accumulatoren om het brandstofverbruik drastisch te doen dalen.

Ook het vrachtwagenpark werd vernieuwd met een 10-tal nieuwe exemplaren (type Mercedes Actros). Deze voldoen allemaal aan de Euro 6 norm, de strengste Europese emissienorm.

Verder werd er nog een bulldozer en 3 moderne kranen aangekocht die voldoen aan de recentste CE-geluidsnormen en Stage IIIB emissienormen.

Wijnegem Shopping Center

Geschreven op 24/05/2012

Het Wijnegem Shopping Center krijgt een grondige opknapbeurt. Een reportage van KanaalZ.

Sint-Lucas gaat tegen de vlakte

Geschreven op 24/11/2011

Rust- en verzorgingstehuis bouwt serviceflats, vredegerecht en asielcentrum verdwijnen. Lees het volledige artikel (PDF).

Mens geeft potpolder terug aan de Schelde.

Geschreven op 24/11/2011

Lees het volledige artikel (PDF).
Meer info en foto's over het project vind je terug op de bijhorende project pagina.

Vierde sluis in Lanaye

Geschreven op 24/11/2011

Lees het volledige artikel (PDF).

Hens onder de aandacht in Gazet van Antwerpen

Geschreven op 24/11/2011

Of het nu om graven, wegenaanleg, slopen of recycleren gaat. Hens NV heeft de nodige gespecialiseerde medewerkers en machines in huis om al deze opdrachten tot een goed einde te brengen. Lees het volledige artikel

Klik op een foto bij een nieuwsbericht om de foto te vergroten.